Erfgoeddag 2024 
“Thuis”

Zondag 21 april

 

 

 

Tegeltjeswijsheden van leer: Ontdek ‘Thuis!’

 

Kent u ze? Die wijze spreuken op de Delfts blauwe tegeltjes die al generaties lang de tand des tijds doorstaan? Wij wilden een eigentijdse draai geven aan deze inspirerende klassiekers en hebben daarom onze eigen versie gemaakt – met leer! Het proces is verrassend eenvoudig, maar het resultaat is echt ontzettend leuk!
In het kader van het thema “Thuis!” willen we een muur creëren met quotes of afbeeldingen die voor u “Thuis!” betekenen. Zo ontstaat een visuele representatie van de diverse perspectieven op het thema “Thuis!” in onze gemeenschap. Thuis is namelijk voor iedereen anders. Deze zullen later digitaal te bekijken zijn.

 

Activiteit:
Na een kort welkomstwoordje en enkele inspirerende voorbeelden gaat u zelf aan de slag met leather carving of slagstempels. Onze ervaren workshopgevers begeleiden u gedurende een half uurtje om een uniek tegeltje te maken. Geen zorgen, onze toegankelijke technieken maken het voor iedereen mogelijk om een prachtig stukje leer te creëren.

 

Voorbereiding:
Denk vooraf na over een quote, afbeelding, weergave (…) die “Thuis!” voor u vertegenwoordigt. Print een afbeelding met een gepast lettertype of tekening als voorbeeld. We informeren u hierover via e-mail na aanmelding.

 

Creëer uw Tegeltje:
Laat uw creativiteit de vrije loop en geef betekenis aan “Thuis!”. Het resultaat is een persoonlijk tegeltje dat uw interpretatie van thuis weerspiegelt.

 

Een Muur van Tegeltjeswijsheden: 
Alle tegeltjes worden digitaal verzameld, een verzameling van unieke perspectieven op “Thuis!” waardoor iedereen de mogelijkheid krijgt om elkaars creaties te bewonderen en te ervaren wat ‘thuis’ betekent voor verschillende mensen, culturen en leeftijden.

 

Aanmelden:
Meld u van tevoren aan op onze website (de link zal beschikbaar gesteld worden op 1 april). Maximaal 1 deelname per dag, inschrijving gebeurt per persoon. 

De workshops gaan door om 10:30, 11:00, 11:30, 12:00
13:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30 & 16:00

Schrijf je in via deze link.
Je deelname is bevestigd na een berichtje van onze kant.

 

Leeftijd:
De activiteit is geschikt voor deelnemers van 9 tot 99 jaar, waardoor het een gezinsvriendelijke ervaring wordt. Jonge kinderen zullen wel wat geholpen moeten worden door een ouder persoon. 

 

 

Deze activiteit richt zich op het cultureel erfgoed van ambachtelijke vaardigheden, met name leerbewerkingstechnieken zoals leather carving & slagstempels. Deze ambachten hebben een rijke geschiedenis en zijn verweven met onze culturele tradities. De link met het thema ‘Thuis!’ ligt in het feit dat veel van deze vaardigheden generaties lang binnen families en gemeenschappen zijn doorgegeven. Door met leer te werken en persoonlijke tegeltjeswijsheden te creëren, worden deelnemers aangemoedigd om hun eigen culturele erfgoed te verkennen en te reflecteren op wat ‘thuis’ voor hen betekent. Het resultaat is een unieke expressie van het thema ‘Thuis!’ door middel van ambachtelijke technieken.

 

De mini-workshop op zondag 21 april wordt mede mogelijk gemaakt door de organisator van Erfgoeddag. Welkom van 10:30 tot 17 uur. De mini-workshop ‘tegeltjeswijsheden van leer’ heeft een waarde van € 15. Andere mini-workshops zijn ter plaatse te betalen.  De mini-workshop kan niet omgeruild worden voor andere zaken en er kunnen geen rechten aan ontleend worden.