Workshops!

Gezellig met vriendinnen, vrijgezellen avond of creatief bedrijfsuitje. Bij ons, of in overleg op verplaatsing.

Hoe werkt het?

Je maakt een keuze uit een aantal modellen, bijvoorbeeld een etui, shopper, schoudertas… De mallen hebben we van te voren voor je uitgesneden dus je kan meteen aan de slag! We werken niet met naaimachines maar gaan op ambachtelijke wijze aan de slag met zogenaamde ‘naaitanden’ en een hamer. Je slaat dan de gaatjes in het leer om ze vervolgens met de hand in elkaar te zetten. Je kan de tas helemaal naar eigen wens afwerken. We hebben verschillende kleuren (wax)garen en sluitingen. Je kan kwastjes maken en zelfs een tekst graveren of stempelen met leerstempels.
Uiteraard staan we je bij met de nodige uitleg en hulp & voorzien we je ook van lekkers. Kom je een hele dag? Dan staat er een  lekkere lunch voor je klaar. Dit alles in ons knusse atelier aan een grote werktafel.

De beschikbare data vind je hier. Kies je graag zelf een datum, dat kan ook.
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Wat kost het? 

Dat is een beetje afhankelijk van de tas die je kiest 😉 Even een overzicht van de prijzen;

Etuitasje ~ Vanaf € 65 (dit model kan je personaliseren)
Schoudertas ~ Vanaf € 85 (dit model kan je personaliseren)
Annekestas ~ Vanaf € 95 (dit model kan je personaliseren)
Bucket Bag ~ Vanaf € 95
Handtas ‘Christinne’ ~ Vanaf € 95
Worktote/shopper ~ Vanaf € 150 (dit model kan je personaliseren)

Hieronder vind je de verschillende modellen. Even doorklikken om de gemaakte versies te bekijken. In de omschrijving vind je ook terug wat er precies zit inbegrepen in de workshop (de basis).
Je maakt dus een complete tas voor dit bedrag.

Sommige tassen kan je echter helemaal personaliseren. Hiermee bedoelen we dat je een ‘basistas’ kiest en vervolgens elementen kan toevoegen zoals extra handvatten, een flapje, een leuke sluiting… De extra’s verrekenen we tijdens de workshop. Denk aan € 12,50 voor een extra handvat of schouderriem, € 4 voor een ‘kleutertas sluiting’, € 10 voor een extra flapje (afhankelijk van de grootte natuurlijk).

We hebben ook een aantal bakken met restjes leder staan. Hier kan je naar hartelust stukjes uithalen om te bestempelen en/of toe te voegen aan je tas.
Ook proberen we regelmatig wat koeienhuiden in leuke printjes in huis te halen. Hiervan kan je flapjes maken of zelfs een hele tas! Het actuele aanbod vind je in ons atelier.

Meer info? Inschrijven?

Onze modellen

Even praktisch:

  • Zodra je een datum gekozen hebt, vragen we om € 50 over te maken om jouw plekje te reserveren. Je plaats is dus pas gegarandeerd nadat we het voorschot hebben ontvangen.
  • Enkele weken voor de workshop contacteer ik je opnieuw om te bekijken welke tas je wil maken en in welke kleur. Hiervoor kan je altijd eens een kijkje komen nemen in ons atelier. Ik probeer om op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag tussen 14 en 19 uur steeds in het atelier te zijn, maar je neemt best van te voren contact op zodat we mekaar niet mislopen.
  • Eenmaal je een keuze hebt gemaakt, vragen we om het resterende bedrag over te maken.
  • Hou er rekening mee dat we minimaal twee weken nodig hebben om je leer en materiaal te bestellen en voor te bereiden.
  • Heb je een datum gereserveerd en kan je toch niet? Dan kiezen we in overleg een nieuwe datum. We kunnen geen terugbetalingen doen.
  • De workshops gaan door op voorwaarde dat er minimaal 4 inschrijvingen zijn. Ben je met minder? Dan probeer ik om nog andere mensen uit te nodigen, maar dit kan ik niet garanderen.
  • Leer is een natuurlijk materiaal. Het is mogelijk dat het leer kleine littekens of plekjes heeft. Dit zijn geen foutjes maar maken deel uit van dit prachtige natuurlijke product. Bovendien geven ze een meerwaarde aan je tas want ze is uniek!
  • Kom je een hele dag? Dan staat er ook een lunch voor je klaar. We proberen om dit zo gevarieerd mogelijk te houden met verse, huisbereide en lekkere producten. Ik laat me graag inspireren door Pinterest en ander blogs, dus je hoeft je niet aan standaard boterhammen te verwachten 😉 Laat het ons zeker weten wanneer je een allergie, dieet, vegetarisch of andere wensen hebt.
  • De workshop gaat door in ons Atelier, te vinden via het paadje tussen Leemstraat 9 en 9a, 2320 Hoogstraten. Je kan gratis parkeren in de Leemstraat.
  • We plannen de workshops van te voren in tijdens de weekends. Kom je liever doordeweeks? Dat kan ’s avonds, we spreiden de workshop dan over 2 of 3 avonden. Vanaf 2019 kan je ook overdag op donderdag komen. Andere dagen even in overleg.