Het gastenboek

Een week nadat ik de vraag binnen had gekregen een handgemaakt leren zakhorloge te maken, kreeg ik een nieuw mailtje. Dit keer van Evelien én Ruben. Ruben schreef dat ze binnenkort in het huwelijksbootje zouden stappen en op zoek waren naar een gastenboek. Eentje met ringen waar zelfontworpen kaartjes in zouden passen en met een lederen omslag. Eigenlijk zoals de menukaarten die bij de Rijkswacht liggen.
Vreemd, daar had Evelien niets over gezegd laatst. En ik wist toch al dat ze zouden gaan trouwen?

Het complot

Nog geen 5 minuten later kreeg ik een nieuw mailtje van Evelien waarin stond dat Ruben helemaal niet wist dat zij al contact met mij had opgenomen. Het handgemaakte zakhorloge moest een verrassing blijven! Achteraf bleek dat Ruben het ook niet over “iep” had, maar over “Lep” Deszign. Om niet door de mand te vallen bleef Evelien dan ook maar “Lep Deszign” zeggen. Ik was midden in een complot terecht gekomen en moest erg opletten niet de verkeerde mail te beantwoorden wanneer ik ze op de hoogte zou houden van hun bestelling. Eigenlijk best leuk.

De Rijkswacht

Voor de Rijkswacht hadden we eerder al menukaarten gemaakt. Geïnspireerd op het ‘bonnenboekje’ van de politie overigens. Een nieuwe versie zat dan ook snel in elkaar. Omdat het boek de hele avond open zou liggen, beslisten we om ook de binnenkant te voorzien van een mooi lapje leder en hun monogram in leder uitgewerkt. Om de lapjes mooi bij elkaar te houden, kwam er een siersteekje aan de zijkanten.

Stiekem ben ik toch een beetje benieuwd naar de reactie van Ruben toen het complot naar boven kwam 😉