Saddle Bag “Annie”

Op speciaal verzoek een ‘tussenmaatje’. Voor sommigen zou de Saddle Bag medium te klein zijn (zo’n dikke mama portemonnee past er nét niet in) en de Oxford Satchel ‘MeRi’ dan weer net te groot. 

 

Afmetingen: (LxDxH): 24 x 9 x 17
Kleur: Je start met een lap plantaardig gelooid leer die je zelf kan kleuren in een kleur naar keuze. Na het kleuren brengen we een vernislaagje aan zodat de kleur mooi blijft. Je kan er ook voor kiezen de ‘natuurlijke look’ te behouden en enkel een vernislaagje aan te brengen. Dit ziet er dan uit zoals de Mini Saddle Bag.
Prijs: € 185 
Duur: Ca. 9 uur, afhankelijk van de gekozen afwerking. Deze workshop wordt verspreid over 2 weekenddagen.
Inclusief: Plantaardig gelooid leder, schouderbandje (al dan niet verstelbaar), verf, draaisluiting & Lunch indien je een hele dag komt

Let op! Voor deze tas worden er speciale weekends gereserveerd. Je vindt ze terug onder ‘Tuigleren tassen’ in de agenda

Hierboven enkele foto’s van de verschillende stappen om de tuigleren tassen in elkaar te zetten. 
Je krijgt de verschillende lappen leer die nodig zijn om je tas in elkaar te zetten uitgesneden en klaar om te bewerken. Als eerste wordt het leer gekleurd, indien je dit zou willen. Daarna voorzien we je lappen met een beschermlaagje zodat de tas wat beter beschermd is. Vervolgens schalmen we aan de achterkant wat leder weg zodat de delen die op elkaar genaaid moeten worden niet te dik worden. Waar nodig kunnen er al randen gepolijst worden zodat de zijkant beschermd is. We markeren ook de lijnen waar er gaatjes getimmerd moeten worden om ze daarna te timmeren met naaitanden en een hamer. Als alle gaatjes zijn voorbereid kunnen we met naald en draad aan de slag om alle onderdelen in elkaar te zetten.
Er zijn verschillende kleuren garen, maar niet voor iedere verfkleur is er een overeenkomstige draad. Hier hou je best rekening mee bij het kiezen van je kleuren. Garen hebben we in zwart, wit, beige, lichtbruin en donkerbruin.