Mini Saddle Bag

Toen dit tasje net in het atelier stond, kwam er hier en daar een herinnering van vroeger naar boven: “Zo’n tasje had ik voor mijn eerste communie ook”. Een lief klein tasje, perfect als avondtasje. Of voor een communicantje natuurlijk 😉 

Je zou het flapje wat meer kunnen afronden zodat het meer een ‘zadeltasje’ wordt. Standaard wordt dit tasje gemaakt met een magneetsluiting die je aan de buitenkant niet ziet, maar je kan ook voor een draaislotje kiezen. We hebben verschillende slotjes in het atelier op voorraad.
Je kan het leer ook kleuren in een kleur naar keuze. De penseelstreken of beweging van het sponsje tijdens het kleuren zorgen voor een authentieke look.
In het tuigleer zou je ook een tekening of tekst kunnen ‘carven’. Kijk maar eens op Pinterest voor wat inspiratie. Via ‘leather carving’ zal je vast wat leuks vinden. Enige handigheid in tekenen is wel een vereiste hiervoor. 

Afmetingen: (LxDxH): 17 x 4 x 11
Kleur: Je start met een lap plantaardig gelooid leer (zoals afbeelding) die je zelf kan kleuren in een kleur naar keuze. Na het kleuren brengen we een vernislaagje aan zodat de kleur mooi blijft.
Prijs: € 115 
Duur: Ca. 7 uur, afhankelijk van de gekozen afwerking. Deze workshop wordt verspreid over 2 weekenddagen.
Inclusief: Plantaardig gelooid leder, fijn schouderbandje (niet verstelbaar), verf, magneetsluiting & Lunch indien je een hele dag komt

Let op! Voor deze tas worden er speciale weekends gereserveerd. Je vindt ze terug onder ‘Tuigleren tassen’ in de agenda. 

Hierboven enkele foto’s van de verschillende stappen om de tuigleren tassen in elkaar te zetten. 
Je krijgt de verschillende lappen leer die nodig zijn om je tas in elkaar te zetten uitgesneden en klaar om te bewerken. Als eerste wordt het leer gekleurd, indien je dit zou willen. Daarna voorzien we je lappen met een beschermlaagje zodat de tas wat beter beschermd is. Vervolgens schalmen we aan de achterkant wat leder weg zodat de delen die op elkaar genaaid moeten worden niet te dik worden. Waar nodig kunnen er al randen gepolijst worden zodat de zijkant beschermd is. We markeren ook de lijnen waar er gaatjes getimmerd moeten worden om ze daarna te timmeren met naaitanden en een hamer. Als alle gaatjes zijn voorbereid kunnen we met naald en draad aan de slag om alle onderdelen in elkaar te zetten.
Er zijn verschillende kleuren garen, maar niet voor iedere verfkleur is er een overeenkomstige draad. Hier hou je best rekening mee bij het kiezen van je kleuren. Garen hebben we in zwart, wit, beige, lichtbruin en donkerbruin.