Even voorstellen: Merel 💁

Sinds januari heb ik het geluk iedere dag met mijn passie bezig te kunnen zijn. Ik heb zelfs het geluk dat de weekenden al ruim van te voren geboekt worden. Het geeft mij enorm veel rust dat ik deze dit prachtige ambacht mag blijven uitvoeren. Alleen is het voor jullie minder fijn om zo lang te moeten wachten. Daarom zijn we op zoek gegaan naar hulp. 

Mag ik jullie even voorstellen aan Merel 👋? 
Ik ken haar al een paar jaar want ze staat me regelmatig bij met goede (d)raad als ik nieuwe materialen ga halen voor in het atelier. Ik ben dan ook helemaal happy dat ze ons voortaan regelmatig een handje zal komen helpen, want naast super veel materialen kennis is ze in haar vrije tijd bezig met Leather Carving. Dat vinden wij wel leuk natuurlijk! Deze workshops zal je dan ook binnenkort terugvinden in ons aanbod. 
Hieronder stelt ze zich graag even voor;

“Hallo allemaal,

Ik stel me graag even voor. Mijn naam is Merel Dekkers. Ik ben een artistiek manusje van alles met een grote liefde voor het
lederambacht. De reden dat ik me graag aan jullie wil voorstellen zal in dit verhaal langzaam duidelijk worden (ik beloof het).

Na mijn opleiding aan het AMFI (Amsterdam Fashion Institute) ben ik aan hetwerk gegaan bij een bekend modemerk in Nederland als ontwerpster voor kinder- en tienerkleding. Een groot bedrijf op een industrieterrein waar ik de hele dag achter een computer geplakt zat… niet echt mijn droombaan dus. Ik miste contact met mensen en vooral ook het ambacht, dingen maken
met de hand. De reden waarom ik in eerste plaats koos voor een creatieve opleiding.

Nu werk ik al een aantal jaar bij een leder- en fourniturenbedrijf en heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Zoals ze zeggen: als je van je hobby je werk maakt, werk je nooit een dag in je leven!

Bij toeval ben ik daar terecht gekomen maar vooral ook door mijn liefde voor leer en mijn kennis over het bewerken van dit prachtige materiaal.

 

Het toeval wilde ook dat ik hier Ibi leerde kennen. Meerdere malen hebben we ideeën en kennis uitgewisseld over het lederambacht en hebben we het over haar groeiende bedrijf en workshops gehad. Interesse groeide en het wilde zo zijn dat Moederdag eraan zat te komen… en wat doe je dan…? Een workshop bij Ibi natuurlijk!!! Na het meemaken van deze workshop wist ik het zeker… dit wil ik ook! En ook hier kwam het toeval om de hoek kijken.
De wachtlijst bij Ibi werd steeds langer en ik wilde graag op de zaterdagen workshops in leerbewerking geven. Het idee van een samenwerking kwam tot leven.

Voor jullie als workshoppers zal het even wennen zijn en misschien zelfs spannend maar voor ons zeker ook!

Tot snel!
Groetjes,

Merel”